A Mustármag Bölcsőde 2012- ben nyitotta meg a kapuit Örökösföldön. Jól megközelíthető gyalog, autóval, tömegközlekedési eszközzel. Közvetlen környezetében óvodák, iskolák találhatóak. Az egységen két jól működő csoport található a Pillangó és a Micimackó csoport mely létszáma 10-12 fő.

Az egységünk idézete „Bízzál az úrban” …( Péld 3.5)

Az idézetet szem előtt tartva gondoskodunk a ránk bízott gyermekekre és egyengetjük a fejlődésüket a számukra rögös ösvényen.

A nevelői programot közösen állítjuk össze. Figyelembe veszük a csoportlétszámot, életkort, életkori sajátosságokat, évszakokat, időjárást. Negyedévre bontjuk le, melyben különböző célokat határozunk meg. Ilyen pld: zenei, mozgáskoordináció, anyanyelvi, finommotorikai fejlesztés, különböző évszakok megismerése, egészséges életmód, hagyományok őrzése.

Tevékenységeink között biztosítani tudjuk az önkéntességet és a szabad választás lehetőségét. Minden esetben megerősítjük a gyermeket abban, amit elér egy-egy helyzetben. Megdicsérjük, biztatjuk, együtt örülünk velük, ha az adott feladatot sikerül nekik önállóan vagy segítséggel elvégezni. A fejlődésében kissé megtorpant gyermekekre nagyobb odafigyelést szentelünk. Játékosan inspiráljuk őket cselekedetre, megfelelő szakember bevonásával.

Ezáltal ültetjük el az egész életen át tartó tanulás igényének magvacskáit, az általunk nevelt kisgyermekekben.

Napirendünkben fontos szempont a folyamatosság, a várakozási idő kiiktatása, a szabad levegőn való tartózkodás, ahol önfeledten tölthetik napjaikat az egységre járó gyermekek. Lehetőséget biztosítunk az egészséges életmód elsajátításához, higiéniás szokások megfelelő begyakorlásához.

Úgy gondoljuk, hogy az ilyen légkörben felnővő gyermekek pozitívan fognak a világ felé fordulni. Aktívak, barátságosak, kreatívak és nagyon érdeklődőek lesznek. Cselekedeteikkel aktívan részt fognak venni a csoport életében. Soha nem fognak kételkedni abban, hogy a kisgyermeknevelőik szeretik és elfogadják a fejlődő személyiségüket.

Pillanatképek a mindennapokból

Baranyka 01.jpg
Baranyka 02.jpg
Baranyka 03.jpg
Baranyka 04.jpg
Baranyka 05.jpg
Baranyka 06.jpg
Baranyka 07.jpg
Baranyka 08.jpg
Baranyka 09.jpg
Baranyka 10.jpg