• Váltóruha: Mindenképp legyen egy-két póló rövid vagy hosszú ujjú az időjárásnak megfelelően, illetve benti nadrág vagy kisszoknya.. Téli időszakban a legegyszerűbb, ha a gyermek a csoportban harisnyát visel. Erre a gondozó nénik könnyen feladják az anorákot, amikor levegőzni mennek.
  • Váltócipő: A csoportban a gyerek lábán legyen kényelmes, nem túl zárt cipő vagy szandál. A gondozó nénik örömmel veszik, ha nem fűzős és nem csatos, hanem bebújós vagy tépőzáras, amit idővel már a kis bölcsisek is egyedül tudnak le-fel húzni. Ezzel is elősegítve az önállóságukat
  • Meleg ruha az udvarra: Legyen a szekrényben: vastagabb kinti nadrág, különösen a kantáros nadrágok a praktikusak, nem kell aggódnunk, hogy kicsúszik a gyerek dereka belőle. Egy-két pulóver, vékonyabb, vastagabb, lehetőleg olyan, amit a játszótéren sem sajnálunk, ha piszkos lesz, vagy netán kiszakad. Nagyon fontos a sapka, áll alatt megkötős, a fület védő legyen, amíg nincs túl hideg, épp elég egy vékony pamut anyagú. Természetesen a téli időre már vastag bélelt sapkát adjunk, és mindig legyen sál és kesztyű a gyerek szekrényében.
  • Pelenka, popsi törlő, popsi krém: Természetesen csak azoknak a gyerekeknek szükséges, akik még nem szobatiszták.
  • Ágynemű: Modern alacsony fektetőkön alszanak a gyerekek. Ezekre olyan lepedőt érdemes tenni, ami a négy sarkánál csapott, gumival rendelkezik így a kiságy lábaira rögzíthető, valamint ágynemű is szükséges. Alvójáték, otthoni kedvenc, akár még cumi is behozható a bölcsődébe.