Több, mint 10 éve, 2012. március 1-jén nyitotta meg kapuit Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség fenntartásában a Mustármag Református Bölcsőde. Az akkor három gondozási egységgel (Bárányka, Halacska, Kisgalamb) induló intézményünkben, évről-évre 60 kisgyermeket tudtunk fogadni. A nyitás óta maximális létszámmal működik a bölcsőde, folyamatos a túljelentkezés. Igy szükség volt az intézmény bővítésére, amely Isten kegyelméből az idei évben megvalósulhatott, megépült negyedik épületszárnyunk, a Kisharang egység, így közel 90 kisgyermeket tudunk fogadni az intézménybe.

Két modern csoportszoba mellett egy új fejlesztőszobával, tágas közösségi térrel és egy hatalmas udvarral lett gazdagabb a bölcsőde. Az új épületszárny ünnepélyes átadójára 2023. október 6-án került sor. Az ünnepséget nyitotta dr. Gaál Sándor, az egyházközség vezető lelkésze, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese, megköszönte és hálát adott az Istennek az elmúlt tíz év sikeres működéséért, a kivitelezésért, az ide járó gyermekekért, a szülőkért, a bölcsőde dolgozóiért. Ezt követően Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Szabó Tünde, országgyűlési képviselő, kormánybiztos is felszólaltak, akik kiemelték, a bölcsőde bővítése nem csak a gyülekezet számára öröm, hiszen óriási segítség lehet a nyíregyházi családok számára, hogy gyermekeik életük első három évében szeretetben, nyugalomban, biztonságban és családias légkörben nevelkedhessenek. Velünk ünnepelt Fő gondnok úr, Presbiter testvérek a kedves családtagjaikkal együtt. Külön öröm volt számunkra, hogy a jelenlegi - régi bölcsiseink és szüleik is velünk ünnepeltek és osztoztak az örömünkben is.

Hálásak vagyunk Istennek az elmúlt években megismert közel 800 gyermekért és családjaikért, bízunk benne, hogy a jövőben is az Ő kegyelméből és segítségével tudjuk Isten szeretetét és tisztaságát sugározni úgy, hogy gyermekeink a hit és a testvéri szeretet útján elindulhassanak.

Uj Egyseg 01.jpg
Uj Egyseg 02.jpg
Uj Egyseg 03.jpg
Uj Egyseg 04.jpg
Uj Egyseg 05.jpg
Uj Egyseg 06.jpg